VIZIUNE

Prin serviciile noastre personalizate, prin standardele internationale de excelenta practicate, actionam independent ca lider in piata de consultanta hotel tourism & leisure, aducand valoare afacerilor din industria ospitalitatii din Romania si Europa de Est.

 

MISIUNE

  • Suntem o companie independenta de consultanta ce garanteaza clientilor o relatie lipsita de conflicte de interese; 
  • Prioritatea noastra este dezvoltarea companiei odata cu contributia noastra ca lider la dezvoltarea industriei ospitalitatii din regiune;
  • Promovam profesionalismul, know-how-ul si experienta la standarde de excelenta internationale;
  • La baza succesului nostru este cunoasterea. Investim in echipa noastra si in parteneriate strategice care sa permita clientilor nostri sa ne considere un adevarat „one-stop-shop”.

ISTORIC

Compania a fost infiintata in 2002 sub numele FIVESTAR COMFORT propunandu-si dezvoltarea in domeniul distributiei de consumabile personalizate din Germania pentru hotelurile din Romania;

Pana la sfarsitul lui 2003, fondatorul companiei utilizeaza infrastructura pentru participarea independenta in proiecte de consultanta strategica.

In anul 2004, capitalizand experienta de 6 ani in consultanta si sesizand oportunitatile de dezvoltare, intervine decizia de a inscrie compania pe o noua directie de dezvoltare: o companie de consultanta specializata in industria ospitalitatii din Romania.

De la sfarsitul lui 2006, odata incheiata perioada de start-up, o perioada de acumulare accelerata a cunostintelor de specialitate specifice industriei atat in cadrul proiectelor realizate dar si prin studii aprofundate in cadrul Royal Institute of Hospitality Management, o cooperare cu Ecole hoteliere de Lausanne – Elvetia aflata sub inalt-patronajul Casei Regale a Romaniei, compania parcurge un proces de REBRANDING, in urma caruia incepe sa evolueze sub brand-ul FIVESTAR HOSPITALITY, o marca locala care penetreaza rapid intreaga industrie a ospitalitatii din Romania cu ajutorul Romanian Hospitality Newsletter (versiunea in limba romana din martie 2005; versiunea in limba engleza din septembrie 2007).
In urma proiectelor cu grad de complexitate ridicat realizate in colaborare cu biroul HORWATH HTL din Zagreb, Fivestar Hospitality devine la inceptul anului 2009 partenerul local al HORWATH HTL Zagreb, ce acopera astfel intreaga regiune Sud-est Europeana: Slovenia, Croatia, Bosnia-Herzegovina, Serbia, Muntenegru, Albania, FYR Macedonia, Bulgaria, Romania si Moldova.

FONDATOR SI DIRECTOR 

IONESCU ALEXANDRU - SORIN

Absolvent al Universitatii Politehnica Bucuresti – Inginerie economica in limba germana si al liceului german Goethe din Bucuresti, Alexandru a obtinut in 2007 diploma postuniversitara semnata de Alteta sa regala Principesa Margareta si D-l Ruud Reuland - directorul general al scolii hoteliere de la Lausanne (EHL). Parcursul sau profesional incepe in 1998 trecand prin experienta in cadrul a doua multinationale de consultanta strategica: Cap Gemini si Roland Berger Strategy Consulting.

Anul 2003 ii ofera oportunitatea sa porneasca pe mult visata cale a antreprenoriatului. Pe langa experienta in hoteluri turism si activitati recreative pe care o imbogateste inca din 2004, Alexandru este inca foarte recunoscator experientelor profesionale anterioare care au pus bazele abilitatilor de gandire creativa si de rezolvare a problemelor. Competentele metodologice cum ar fi dezvoltarea de hoteluri, asset management hotelier, fuziuni si achizitii, management financiar, organizare/ proceduri, marketing si vanzari, procurement, resurse umane, ii permit sa creeze servicii adaptate nevoilor oricarui client. Vorbeste fluent Engleza si Germana. 

Alexandru a fost invitat sa tina cursul de Management Financiar ca lector al American Hotel Academy din Brasov. Prima generatie de studenti au absolvit Master of Science International Hospitality & Tourism Business Management in 2014.

Blanc.jpg
Blanc.jpg
Blanc.jpg